16:00

BK Sport P 05 Gul

Referat: Eskilstuna City FK P05 - BK Sport P 05 Gul

Matchrapport City vs BK Sport

Dags för första matchen efter hemkomsten från Alandia Cup och det är City som står för motståndet på Årby IP. Efter regn i stort sett hela dagen har det nu lagt sig och det är endast planen som är blöt och de som halkat på uppvärmingen.
Första halvlek startar och City sätter hög fart från början och vi är lite yra i kepsen till en början då City har bra fart på sitt passningsspel. Vi kommer dock in i matchen och jämnar ut spelet. City trillar boll bäst och vi har vassare kontringar. City sätter dit 1-0 efter ca. 10 minuter i första halvlek varpå vi kvitterar till 1-1. City fortsätter att ha mest boll och sätter även dit 2:an. Vi biter dock ihop och sätter därefter in ytterligare en boll till 2-2. Sista 5 minuterna låter vi City sätta dit 3 ganska enkla mål och City går till halvtidsvila med 5-2. Sett till spelet inte helt rättvist men de utnyttjar våra missta väl i en annars ganska jämna första halvlek där City har mer boll men där vi kontrar bra och skapar en del chanser. Trots de 3 målen i slutet en riktigt bra halvlek från vår sida.

I halvlek pratar vi om att matchen är jämn och att vi ska gå ut och fortsätta spela vårt spel och vara lite hetare i närkamperna då City vinner många av dess i första halvlek då vi inte riktigt kliver in ordentligt i alla situationer. En bit in på andra får vi utdelning och reducerar till 5-3. City sätter därpå 6-3 och chanserna avlöser varandra. Vi sätter också 6-4 och har några fler chanser att reducera ytterligare. City fredar dock sitt mål från ytterligare påhälsning och matchen slutar 6-4 till City. Vi tar med oss att vi vinner andra halvlek med 2-1 och att matchen totalt sett är ganska jämn med lite fördel tekniskt till City och där vi har många farliga kontringar och skapar en hel del chanser.

Ett stort tack till samtliga spelare för en riktigt bra match mot ett bra lag. Ett extra plus idag till Viktor L. som visade upp en stor portion SSK (snabbhet, styrka, kraft). Tack till publiken för att ni är där och stöttar oss och tack till City för en bra match. Nu tar vi nya tag med match måndag och ytterligare 2 på tisdag.